Scholletjes (4 stuks)

SKU: GVP-100027-1

4.24 (Price_included_9%TAX)

Gedroogde scharretjes in voordeelverpakking van vier overheerlijke snacks voor u trouwe viervoeter.

De schol is een zogenaamde scholachtige vis, ook bot en schar vallen onder deze vissoort. Scholachtigen maken deel uit van de platvissen groep.

Kenmerken: Schol is te herkennen aan zijn fel oranje stippen op de bovenzijde van het lichaam , Schol is zoals bovengenoemd een platvis en ligt vaak onder het zand, de onderkant van zijn lijf is wit. En deze twee kleuren vind je ook weer terug in het vlees van de vis, de witte en zwarte kant. Allebei heerlijk.

Vangstgebied: Schol wordt door de hele Noordzee gevangen maar je kan aan de smaak, kleur en omvang zien waar de vis is gevangen, de vangstmethode heeft ook wel invloed op de kwaliteit van de vis wanneer die eenmaal is gevangen

Schol is een magere vissoort, welke een natuurlijke bron van eiwitten is. Schol bevat ook heel veel gezonde vitamines mineralen en sporen elementen welke nodig zijn voor het functioneren van uw trouwe viervoeter.

Wist je dat

  • De vangsten van de Urker vissers voornamelijk uit Schol, Schar, Tong en Kabeljauw  bestaan
  • Heek, Schelvis, Koolvis ,Rode Poon, Grauwe Poon, Wijting, Mul, Haring, Schartong Tongschar, Bot, Rog, Haai, ook wel bijvangst word genoemd.
  • De vissers de Discards(ondermaats) van de bovengenoemde hoofdsoorten, Ook iedere week moeten binnenbrengen.
  • Discards niet voor menselijke consumptie mag worden verkocht .

Ingredienten: 100% verse schol

Analyse: eiwitten (72,3%), water (16,1%), vetgehalte (1,3%), zout (0,4 %), calcium (2,6%), fosfor (3,5%), jodium (1,1 mg per 100 gram), ijzer (2,6 mg per 100 gram), calorieën (440), vitaminen (B complex).

Voeradvies: 2 maal daags 20 gram. s’morgens tussendoor en eind van de middag. Meer mag natuurlijk altijd wanneer het voeren van vis vertrouwd is. Voor een beginner raden we altijd aan begin rustig aan met voeren van vis  Vis is erg voedzaam en bevat veel vitamines mineralen en sporen elementen. Bij een te snelle kennismaking en te grote inname raakt het verteringsstelsel in de war en krijgt de hond last van diarree en krampen.