De tong (Solea solea) is een bruin gevlekte platvis uit de familie Soleidae (tongen).
Kenmerken: Tong heeft zijn naam gekregen door zijn ovaal ronde vorm, zijn ogen staan heel dicht op elkaar, aan de rechterzijde van zijn lichaam, net zoals de schol heeft tong ook weer twee kleuren de witten onderkant en de zwart bruin gevlekte bovenkant dit is schuttingskleur zo kan hij zichzelf ingraven in het zand en zien andere prooivissen hem niet of moeilijk.
De tong is geboren net als andere vissen met aan beide zijdes van zijn lichaam een oog , als de tong groeit en iets langer is dan een centimeter veranderd zijn lichaam en krijgt hij een extra oog op de bovenkant van zijn lichaam. Tong groeit maximaal tot de lente van 60-70 centimeter als is dit wel heel uniek. De meeste grote zeetongen zijn 30-50 cm als ze worden gevangen om op een bord in een luxe visrestaurant te eindigen.
”Tong is 1 van de lekkerste vissoorten die er zwemt in de Noordzee, Heerlijk!!! Voor de hond hebben wij een gezonde variant namelijk de :Gedroogde Sliptong”
Vangstgebied: Tong word in ondiep water gevangen voornamelijk dicht bij de kust, Met kleinere schepen, Tong word ook veel door dag vissers gevangen die staand want techniek gebruiken.
“Tong is een magere vissoort, welke een natuurlijke bron van eiwitten is. Tong bevat ook heel veel gezonde vitamines mineralen en sporen elementen welke nodig zijn voor het functioneren van uw trouwe viervoeter”
Wist je dat:
- Tong heel duur is
- Sliptong oftwel de kleine tong super lekker is
- Sliptong zowel gestoofd als gebakken gegeten kan worden
- Sliptong ook voor honden nu beschikbaar is
Ingredienten: 100% Verse Tong als grondstof
Analyse: eiwitten (72,3%), water (16,1%), vetgehalte (1,3%), zout (0,4 %), calcium (2,6%), fosfor (3,5%), jodium (1,1 mg per 100 gram), ijzer (2,6 mg per 100 gram), calorieën (440), vitaminen (B complex).
Voeradvies: 2 maal daags 20 gram. s’morgens tussendoor en eind van de middag
meer mag natuurlijk altijd wanneer het voeren van vis vertrouwd is.
Voor een beginner raden we altijd aan begin rustig aan met voeren van vis
Vis is erg voedzaam en bevat veel vitamines mineralen en sporen elementen, Bij een te snelle kennismaking en te grote inname raakt het verteringstelsel in de war en krijgt de hond last van diarree en krampen.